Nyomtatás

Apróvadteríték Szanyban


Kisalföld - 2008. december 20.


A hagyományos vendégvadászat első felvonására december 6-án került sor a Dózsa Vadásztársaság és a Fertőtáj Vadásztársaság baráti kapcsolatának jóvoltából.
A két terület adottságai eltérőek: míg a rábaközi, szanyi területek elsősorban az apróvadállományról híresek, addig a soproni erdősültebb részeken már hangulatos vaddisznó-hajtóvadászatok szervezése is megoldható.
A Fertőtáj Vadásztársaság tagjait Szanyban vendégül látják egy nagyterítékű apróvadvadászatra, amelynek viszonzásaként Sopronban, a Dózsa Vadásztársaság részére szerveznek vaddisznóhajtást.


Hagyományosan a vendéglátók feladata a hajtások megszervezése, a hajtók biztosítása és a vadászat végi ünnepélyes közös vacsora felszolgálása. Idén először az apróvadvadászatra került sor. Az előjelek biztatóak voltak, az időjárás és az elvégzett munka eredményeként jó volt a fácánszaporulat és mezei nyúl is szépen mutatkozott. Sajnos a vadászatot megelőzően egész este zuhogott az eső, a sáros, mély talaj, a vizes növényzet nem kedvezett a szervezőknek és a vadászoknak sem. Minden résztvevőre nehéz feladat várt. A terepen lassabban haladtak a hajtóvonalak, reggel nem akart repülni a fácán és a nyulak is inkább lelapultak az aljnövényzetben. A kijelölt területeken folyamatos volt az etetés, azonban vadászatra idén most került sor először. Ez meglátszott a mutatkozó vadmennyiségen is. A „Buga" hajtásával fejeződött be a vadászat, itt folyamatosan repültek a madarak, futottak a nyulak, vég nélkül szóltak a fegyverek. Nem került sor minden tervezett hajtásra, azonban a mostoha körülmények ellenére sem volt ok a szégyenkezésre. Az egész nap eredményeként az ünnepélyes terítékre több mint 230 apróvad került. A kimerítő nap végén a vadászházban jólesett a többfogásos vadászvacsora, ahol estébe nyúlóan mindenki az elmúlt év vadászélményeiről beszélt. A vendégek megköszönve a vendéglátást, azzal búcsúztak: január 10-én ismét találkoznak Sopronban.

 
fetishtube.cc redrube youporn uporn